KEDVEZMÉNYEZETT: Borsod-Abaúj-Zemplén Térségi Ivóvíz-Kezelési Önkormányzati Társulás

Tisztújítás az önkormányzati társulásnál

Új tisztségviselőket választott 81 településen az ivóvíz minőségét és a szolgáltatás biztonságát javító nagyszabású beruházás megvalósítására létrehozott Borsod-Abaúj-Zemplén Térségi Ivóvíz-kezelési Önkormányzati Társulás tanácsa. A szerencsi Rákóczi-várban június 22-én megtartott taggyűlésen a testület elnökének Szerencs polgármesterét, Koncz Ferencet, helyettesének Bratu László encsi polgármestert választották.

A pénzügyi bizottság elnöki tisztét Májer János, Tokaj polgármestere tölti be. Az elnökség tagjai Csoma Ernő (Tolcsva), Kiss Lajos (Golop) és Demeterné Zeleni Enikő (Hejőkeresztúr) polgármesterek lettek. A pénzügyi bizottságban Felsővadászról Fehér Krisztián, Mádról Tatárka József, Forróról Rakaczki Zoltán és Abaújszántóról Madár György polgármesterek kaptak helyet tagként.

A tanácskozáson Kiss Attila projektvezető számolt be az Észak-Magyarországi Régió településein élő lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásának biztosítását szolgáló beruházás előkészületeiről, ami a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében elnyert támogatással történik. A kivitelezéshez szükséges tervek készítése folyamatban van. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség méltányossági kérelmüket kedvezően elbírálva hozzájárult a projekt előkészítő fázisának a meghosszabbításához. Ez alapján a második fordulós pályázat benyújtásához 2011. október 30-ig kell megszerezni a jogerős hatósági engedélyeket. A teljes beruházás megvalósításának 2015. május 15. a befejezési határideje, ami nem módosítható. Kiss Attila ismertette, hogy az elsősorban az ivóvíz arzén, mangán és vastartalmának csökkentését, valamint a szolgáltatás biztonságának a növelését szolgáló fejlesztések több mint nettó 4,2 millió forint összköltségéhez várhatóan 90 százalékos támogatás nyerhető el. Ezen felül az EU önerő alapból településenként eltérő, (60-85% százalék közötti) pénzügyi segítség igényelhető.

Related Articles

Egyeztetés a tiszta vizünk projektről

Tiszta vizet a pohárba

Folytatódik a tiszta víz projekt