Tisztavizünk.hu aktuális hírei

MEGHÍVÓ

a Borsod-Abaúj-Zemplén Térségi Ivóvíz-kezelési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 2012. február 8-án (szerda) 14.00 órától Szerencsen, a Rákóczi-vár Lovagtermében tartja következő ülését, melyre ezúton t i s z t e l e t t e l    m e g h í v o m.

Napirend:

  1. 1. Javaslat a Társulás 2012. évi költségvetésének elfogadására

Előadó: Hegedűsné Makó Valéria pénzügyi munkatárs

Tárgyalja: Pénzügyi Bizottság

 

  1. 2. Tájékoztató a Társulást és a pályázatot érintő, két ülés között történt eseményekről

(szóbeli előterjesztés)

Előadó: Kiss Attila projektvezető

Bővebben...

 

EGÉSZSÉGES IVÓVÍZ KILENCVENEZER EMBERNEK

Szerencs Város Önkormányzatának a gesztorságában az ivóvíz-szolgáltatás minőségének és biztonságának javítását szolgálja Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyolc kistérségében, nyolcvanegy településen az a nagyszabású projekt, amelynek az előkészítése a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében 2008-ban benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően az érintett önkormányzatok, valamint az akkori szolgáltató, a GW-Borsodvíz Kft. közreműködésével kezdődött.

Bővebben...

 

A TÁRSULÁS ÚJ TISZTSÉGVISELŐI

A Borsod-Abaúj-Zemplén-  megye 81 településén megvalósuló nagyszabású ivóvízminőség-javító beruházás előkészítő munkálatairól tájékozódott június 22-én a szerencsi polgármesteri hivatalban a projekt irányító bizottsága. A megbeszélésén Kiss Attila projektvezető tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség méltányossági kérelmüket kedvezően elbírálva hozzájárult az beruházás előkészítő fázisának meghosszabbításához.  Ez alapján a megvalósításhoz szükséges források elnyerésére irányuló II. fordulós  pályázatot több mint fél év haladékkal, 2011. december 1-ig kell benyújtani. Elhangzott, hogy az elsősorban az ivóvíz arzén, ammónium,  bór, mangán és vastartalmának csökkentését, valamint a szolgáltatás biztonságának a növelését szolgáló fejlesztések több mint nettó 4,5 milliárd forint összköltségéhez várhatóan 87,4 %-os EU-s támogatás nyerhető el.

Bővebben...

 
Köszöntő

Internetes portálunk egy példa értékű önkormányzati együttműködésen alapuló beruházás előkészületeit mutatja be. Nyolcvanegy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település kötött szövetséget annak érdekében, hogy az ivóvíz minőségének és a szolgáltatás biztonságának javításával kedvezően befolyásolják a lakosság életminőségét.

Ez a törekvés találkozott a hazánk európai uniós tagságával vállalt a jobb minőségű ivóvíz követelményeinek a teljesítésével, amihez a közösség pénzügyi támogatást is nyújt.

A Környezet és Energia Operatív Program ivóvízminőség-javításra irányuló 2008-as pályázati kiírására a közösen benyújtott pályázatot az első fordulóban kedvező elbírálást kapott.

Az elnyert európai uniós társfinanszírozású támogatásnak köszönhetően 2009 tavaszán megkezdődtek az összességében 4,2 milliárd forint nettó beruházási költségű fejlesztés másfél évig tartó előkészületei. Honlapunk ezekről a munkálatokról, a projekt részletes tartalmáról, a beruházásb előkészítéséhez kapcsolódó fontosabb eseményekről ad folyamatos tájékoztatást. Remélem, talál az érdeklődésének megfelelő információt az oldalainkon. Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, vagy véleménye van, arra biztatom, hogy elérhetőségeinken keresztül keresse velünk a kapcsolatot. Közös ügyünk, hogy a projektet a helyben élők érdekeinek megfelelően készítsük elő és valósítsuk meg a pályázat második fordulójában.


Kiss Attila
projektvezető